مدیریت یکی از مهمترین رشته های علوم انسانی است. هر ساله تعداد زیادی از دانشجویان در این رشته کاربردی به ادامه تحصیل می پردازند. مدیریت از مهمترین نقش های اجرایی در کسب و کارهای اقتصادی می باشد. در واقع مدیران افرادی توانمند در چیدن استراتژی های جدید برای هماهنگ نمودن فرایندهای جاری در کسب و کارها هستند. همین امر نیز سبب می شود تا صاحبان سرمایه برای موفقیت در کسب و کارهای اقتصادی به مدیران و دانش آموختگان رشته های مدیریت اعتماد زیادی داشته باشند. در نهایت اغلب فارغ التحصیلان رشته های مدیریت به راحتی می توانند در بازارهای کار جذب شوند. به طور کلی گرایش های این رشته از نظر دروس، بازار کار و میزان درآمد دریافتی دارای شرایط مشابهی با یکدیگر می باشند. البته بررسی های صورت گرفته نشان می دهد که برخی از گرایش های مدیریت مانند مدیریت کسب و کار، مدیریت بازرگانی و مدیریت صنعتی از پولسازترین گرایش مدیریت می باشند. در ادامه این متن به صورت اختصاصی به بررسی میزان درآمد دریافتی از رشته های مدیریت خواهیم پرداخت.
کدام رشته مدیریت بهتر است؟
رشته مدیریت در شاخه های متفاوتی در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در مراکز آکادمیک دنیا تدریس می شود. مدیریت در مقطع تحصیلی کارشناسی شامل مدیریت بازرگانی، مدیریت مالی، دولتی، جهانگردی، کارآفرینی و مدیریت بیمه می شود. به طور معمول این رشته های در دانشکده مدیریت دانشگاه تهران و سایر دانشگاههای سراسری کشور به صورت کاملا تخصصی به دانشجویان این رشته ها آموزش داده می شود. پولساز بودن رشته های تحصیلی به عوامل متعددی وابسته می باشد.
برای انتخاب پولسازترین گرایش مدیریت باید عوامل گوناگونی را در نظر گرفت. برای مثال اگر دانش آموختگان هر یک از رشته های مدیریت در مراکز معتبر و بین المللی استخدام شوند می توانند از بالاترین امتیاز شغلی و درآمد برخوردار شوند. میزان اعتبار شغلی و همچنین کیفیت کار از دیگر عوامل تاثیر گذار در میزان درآمد شاغلان در رشته های مدیریت می باشد. برای شناخت این مورد که کدام رشته مدیریت بهتر است؟ نیاز است تا ابتدا با گرایش های رایج در این رشته آشنا شویم.
معرفی پولسازترین گرایش این رشته در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری
دانش آموخته گان رشته های مدیریت در تحصیلات تکمیلی می توانند به سطوح بالاتر علمی دست یابند. از این بین رشته هایی مانند مدیریت بازاریابی، بازرگانی بین المللی، استراتژیک و کارآفرینی بخشی از رشته های تدریس شده در مقطع کارشناسی ارشد می باشند. مدیریت بازاریابی و بازرگانی بین الملل از مهمترین گرایش های مدیریت در تحصیلات تکمیلی است. البته در این بین رشته ایی مانند مدیریت کسب و کار می تواند برای دانش آموختگان خود بالاترین درآمد را ایجاد نماید. در نهایت MBA یکی از پولسازترین گرایش مدیریت در مقطع تحصیلات تکمیلی در نظر گرفته می شود. حال باید برای شناخت بیشتر این پرسش که کدام رشته مدیریت بهتر است؟ با تعدادی از این گرایش ها آشنا خواهیم شد.
معرفی بهترین گرایش این رشته از لحاظ بازار کار و سطح درآمد
همانگونه که در متن نیز به آن اشاره نمودیم اغلب تحصیل کردگان رشته های مدیریت به راحتی می توانند در بازارهای کاری مشغول به خدمت شوند. البته تحصیل در مراکز علمی معتبر داخلی و خارجی و همچنین کسب مدارج تحصیلی بالاتر مانند دکتری و کارشناسی ارشد می تواند در استخدام فارغ التحصیلان رشته های مدیریت موثر باشد. در این بین رشته مدیریت کسب و کار یکی از مهمترین رشته هایی می باشد که دانش آموخته گان مدیریت می توانند به آن ورود نمایند. این رشته از مهمترین رشته های تحصیلی شاخه مدیریت است که توانسته اعتماد صاحبان سرمایه را جلب کند. در نتیجه رشته مدیریت کسب و کار می تواند به عنوان پولسازترین گرایش مدیریت در نظر گرفته شود.
بهترین گرایش مدیریت کارآفرینی
مدیریت کارآفرینی و یا همان رشته تحصیلی مدیریت MBA یکی از گرایش های پولساز در زمینه مدیریت می باشد. این رشته کاربردی دارای گرایش های متفاوتی مانند گرایش بازاریابی، فناوری اطلاعات، رفتار سازمانی و منابع انسانی، کارآفرینی، انرژی و خدمات می باشد. در این بین تحصیل در هر یک از این رشته ها می تواند آینده شغلی مناسبی را برای فارغ التحصیلان رشته مدیریت کسب و کار ایجاد نماید. در ادامه به بررسی پولسازترین گرایش مدیریت کسب و کار خواهیم پرداخت.
معرفی پولسازترین گرایش مدیریت کسب و کار
در پاسخ به این پرسش که پولسازترین گرایش مدیریت کسب و کار کدامیک از شاخه های این رشته می باشد باید به موارد متعددی توجه نمود. سبک فعالیت فارغ التحصیلان این رشته در شاخه مورد نظر آنها یکی از مهمترین موارد در انتخاب بهترین گرایش مدیریت کارآفرینی است. البته در دنیای پیچیده اقتصاد سه گرایش مهم مدیریت مالی، بازاریابی و استراتژی از پولسازترین گرایش مدیریت کسب و کار در نظر گرفته می شود. در نهایت هر یک از گرایش های کاربردی مدیریت کارآفرینی می تواند اسباب موفقیت فارغ التحصیلان این رشته ها را در دنیای اقتصاد پدید آورد.
معرفی پولسازترین گرایش مدیریت کسب و کار
در پاسخ به این پرسش که پولسازترین گرایش مدیریت کسب و کار کدامیک از شاخه های این رشته می باشد باید به موارد متعددی توجه نمود. سبک فعالیت فارغ التحصیلان این رشته در شاخه مورد نظر آنها یکی از مهمترین موارد در انتخاب بهترین گرایش مدیریت کارآفرینی است. البته در دنیای پیچیده اقتصاد سه گرایش مهم مدیریت مالی، بازاریابی و استراتژی از پولسازترین گرایش مدیریت کسب و کار در نظر گرفته می شود. در نهایت هر یک از گرایش های کاربردی مدیریت کارآفرینی می تواند اسباب موفقیت فارغ التحصیلان این رشته ها را در دنیای اقتصاد پدید آورد.
اولویت بندی گرایش های بازرگانی
مدیریت بازرگانی یکی از گرایش های مهم شاخه علوم انسانی می باشد. فارغ التحصیلان رشته مدیریت بازرگانی نیز مانند سایر گرایش های مدیریت دارای بازار کار مناسبی هستند. این رشته به طور اصولی در زمینه مدیریت سازمان ها، فعالیت های اقتصادی و بازرگانی قابل کاربرد است. مدیریت بازرگانی دارای گرایش های متنوعی است که می تواند نیاز اقتصادی دنیای امروز را به راحتی تامین نماید. با توجه به تنوع بالای گرایش های موجود در زمینه مدیریت بازرگانی کاربران این رشته باید در انتخاب بهترین و پولسازترین گرایش مدیریت بازرگانی بسیار دقت نمایند. بی توجهی در انتخاب گرایش مورد نیاز در فضای اقتصادی می تواند فارغ التحصیلان این رشته را با مشکلات فراوانی مواجه نماید. در ادامه این متن ما به بررسی گرایش های کاربردی مدیریت بازرگانی خواهیم پرداخت.
علاقمندان به رشته مدیریت بازرگانی امکان ادامه تحصیل تا مقاطع بالا را دارند. این رشته امروزه در بسیاری از دانشگاه های دولتی، آزاد و پیام نور آموزش داده می شود. برای ورود به رشته مدیریت بازرگانی علاقمندان باید در کنکور سراسری که سالانه در کشور برگزار می گردد حضور یابند. البته امروزه برخی از دانشگاه ها مانند دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه پیام نور امکان تحصیل در این رشته را بدون آزمون سراسری فراهم نموده است. فارغ التحصیلان رشته مدیریت بازرگانی می توانند بعد از اتمام تحصیلات خود در مقطع کارشناسی در یکی از گرایش های موجود در رشته مدیریت بازرگانی به ادامه تحصیل بپردازند.
معرفی پولسازترین گرایش مدیریت بازرگانی
مدیریت بازرگانی از رشته هایی می باشد که در تحصیلات تکمیلی دارای گرایش های متفاوتی است. کاربران می توانند با انتخاب هر یک از این گرایش ها در آن به ادامه تحصیل بپردازند. تحصیل در رشته مدیریت بازرگانی می تواند آینده شغلی مناسبی را برای کاربران این رشته ایجاد کند. مدیریت بازاریابی یکی از پولسازترین گرایش مدیریت بازرگانی در کشور ما می باشد. امروزه نیاز به بازاریابی درست و اصول برای موفقیت در کسب و کارها یکی از نیازهای اساسی در این زمینه در نظر گرفته می شود. در گرایش مدیریت بازاریابی کاربران با اصول کسب سود برای شرکتها با مدیریت درست فضای تبلیغاتی آشنا می گردند. در نتیجه ورود به این شغل سبب می شود تا ما در یک فضای رقابتی در کسب و کارها قرار گیریم. مدیریت بین الملل از دیگر گرایش های جاری در مدیریت بازرگانی می باشد.
در این رشته دانشجویان با مجموعه فعالیت بنگاه های تجاری بین المللی و فضای حاکم بر این مراکز آشنا می شوند. مدیریت استراتژیک از دیگر گرایش های کاربردی در رشته مدیریت بازرگانی است. در این رشته دانشجویان با فرصت های پیش روی کسب و کارهای اقتصادی بیشتر آشنا می شوند. مدیریت تهدید ها در فضای اقتصادی از جمله موارد با اهمیت در این گرایش است که به دانشجویان آموزش داده می شود. بازرگانی داخلی، تجارت الکترونیک، کارآفرینی از دیگر گرایش های مدیریت بازرگانی می باشند که امروزه در مراکز آکادمیک دنیا تدریس می شود. در نهایت در زمان انتخاب پولسازترین گرایش مدیریت بازرگانی مواردی مانند بازار کار و امکان مهاجرت فارغ التحصیلان این رشته در نظر گرفته خواهد شد. اابته این امور می تواند در بازه زمانی مختلف بسیار متغیر باشد.