• تفاوت مدیر داخلی و مدیر اجرایی در سطح سازمان چیست؟ افراد تازه وارد در دنیای مدیریت یک کسب و کار، در اکثر مواقع با این سوال مواجه می شوند. به صورت کلی، مدیر داخلی و مدیر اجرایی دو حوزه کاری مختلف داشته و روی مباحث متنوعی هم تمرکز می نمایند. به خاطر داشته باشید که دسته بندی مدیران و تعریف سطوح دسترسی آنها می تواند روند انجام فعالیت های مختلف در یک سازمان را تا حد قابل توجهی تحت تاثیر خود قرار دهد. البته که دسته بندی مدیران در یک سازمان سنتی و کلاسیک، کار راحتی نیست.

    در هر صورت، میان مهارت های ضروری برای هر کدام از این دسته بندی مدیران، تفاوت های خاصی وجود دارد. جدا از مهارت ها، ما می توانیم تفاوت مدیران مختلف را از نظر حقوق، دستمزد و مهارت های اولیه هم بررسی نماییم. امروز ما قصد داریم تا ویژگی های مدیر اجرایی و مهارت های مدیر داخلی را به صورت دقیق مورد بررسی قرار دهیم. اگر شما هم به دنیای مدیریت علاقه مند هستید و قصد دارید تا اطلاعات بیشتری در این زمینه کسب کنید، با ما در ادامه همراه شوید.

    مدیر داخلی کیست؟

    قبل از پرداختن به تفاوت مدیر داخلی و مدیر اجرایی، بیایید سمت مدیر داخلی را زیر ذره بین قرار دهیم. مسلما در یک سازمان، افراد می توانند نقش های مختلفی داشته باشند. مفهوم مدیریت در سطح سازمان، مفهومی پیچیده و عظیم به حساب می آید که متغیر های زیادی را نیز در خود جای داده است. اگر ما به درستی با این مفهوم آشنا نباشیم، برای بررسی و درک روابط و فرآیند ها با چالش های گسترده ای مواجه خواهیم شد. مدیر داخلی، به صورت عمومی وضعیت سازمان را تحت تاثیر خود قرار می دهد. این فرد به عنوان دست راست مدیر عامل شناخته شده و می تواند نقش های زیادی را ایفا نماید.

    هرچه یک سازمان بزرگتر باشد، نیاز به استفاده از یک مدیر داخلی قدرتمند تر هم در آن بیشتر خواهد شد. مدیران داخلی معمولا همه تمرکز خود را روی وضعیت شرکت و رویکرد های آن قرار داده و نسبت به ارتقا سطح فعالیت ها در آن اقدام می نمایند. پس مدیر داخلی، دست راست CEO یا مدیر عامل بوده و همواره روی رویکرد ها و عملکرد های کلی سازمان نظارت می کند. مدیران داخلی می توانند نسبت به کنترل کارمندان، مدیران پایین رده و تصمیم گیری در مورد آنها هم اقدام نمایند. به خاطر داشته باشید که در چارت سازمانی، مدیر داخلی در رده بندی مدیران میانی قرار می گیرد. از جمله مهارت های مدیر داخلی می توان به داشتن تخصص در این زمینه و سابقه کاری طولانی اشاره نمود.

    مهارت های مدیر داخلی

    مدیر اجرایی کیست؟

    دیگر نکته ای که شما باید آن را مد نظر خود قرار دهید به چیستی و ویژگی های مدیر اجرایی اشاره دارد. مجموعه های مختلف، تعاریف متنوعی را برای مدیر اجرایی در نظر می گیرند. برخی از سازمان ها، به این سمت مدیر عامل اجرایی می گویند. به خاطر داشته باشید که مدیر های اجرایی به نحوی مافوق مدیر های داخلی به حساب می آیند. اهمیت این نقش آنقدر زیاد است که برخی از سازمان های بزرگ با تعریف مدیر ارشد اجرایی، نسبت به مدیریت سایر مدیران فعال در این زمینه اقدام می نماید.

    از جمله مهم ترین ویژگی های مدیر اجرایی می توان به فن بیان خوب و قابلیت حل مسئله و برقراری ارتباط عالی اشاره نمود. معمولا مدیر عامل اجازه انتصاب مدیر اجرایی را نداشته و چنین سمت هایی توسط هیئت مدیره سازمان صورت می گیرد. لازم به ذکر است که یک مدیر اجرایی در سازمان دسترسی های زیادی دارد. تصمیم گیری های بزرگ و کنترل نحوه عملکرد مدیران داخلی بر عهده چنین افرادی قرار می گیرد. مسلما حجم مهارت های مدیر اجرایی در مقایسه با مهارت های مدیر داخلی عظیم تر و گسترده تر می باشد.

    تفاوت مدیر داخلی و مدیر اجرایی از نظر مهارت

    حال که مباحث مقدماتی را پشت سر گذاشتیم، بیایید مهم ترین انواع تفاوت مدیر داخلی و مدیر اجرایی را مورد بررسی قرار دهیم. نقاط تفاوت زیادی میان مدیران اجرایی و مدیران داخلی وجود دارد. مهارت اولین نقطه تفاوت این گروه است. همانطور که گفته شد، مهارت های مدیر داخلی با مدیر اجرایی یکسان نیست. مدیران اجرایی باید بینش خوبی داشته باشند. آنها باید بتوانند به درستی تصمیم گیری نمایند و چالش های احتمالی را شناسایی کنند.

    تصمیم گیری در مورد نحوه مصرف بودجه و مشخص کردن روند و فرآیند های تولید، از جمله مهم ترین مهارت های چنین مدیرانی به حساب می آید. مدیران داخلی باید بتوانند به درستی میان مدیر عامل و کارکنان یک مجموعه ارتباط برقرار نمایند. آنها باید تسلط خوبی روی کارکنان داشته باشند و بتوانند روابط سازمانی را تا حد قابل توجهی تحت تاثیر خود قرار دهند. مهارت های خاصی همچون حل مسئله، برقراری ارتباط و ثبت اسناد از جمله موارد ضروری برای این تیم ها به حساب می آیند.

    ویژگی های مدیر اجرایی

    تفاوت مدیر داخلی و مدیر اجرایی از نظر دستمزد و حقوق

    دیگر نقطه تفاوت مدیر داخلی و مدیر اجرایی به دستمزد دریافت شده توسط آنها اشاره دارد. مسلما حقوق مدیر اجرایی و مدیر اجرایی یکسان نیست. سازمان ها و نهاد های مختلف، محدوده های بودجه ای متنوعی را نیز برای مدیران خود در نظر می گیرند. از آنجایی که در یک چارت سازمانی، رده و رتبه مدیران اجرایی بالا تر از مدیران داخلی است، حقوق دریافت شده توسط این گروه بالا می باشد. البته که می تواند مثال های نقض زیادی را برای این قضیه مطرح نمود.

    چرا که حقوق مدیر اجرایی بسته به ابعاد سازمان، فعالیت ها و ارزش فرد مشخص می شود. شاید برای یک سازمان مدیران داخلی ارزش بیشتری داشته باشند و در نتیجه، دستمزد های بالا تری را نیز برای آنها در نظر بگیرند. از همین رو، اگر هنگام مشخص کردن یک حوزه شغلی جدید درآمد و بودجه برای شما اهمیت زیادی دارد، می توانید به ابعاد سازمان مد نظر خود توجه کنید و سپس در این زمینه تصمیم گیرید.

    این مطلب ادامه دارد…

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای