فرق mba با مدیریت اجرایی در دروس و سرفصل های ارائه شده از نظر کمی و کیفی می باشد. رشته های مدیریتی دارای انواع مختلفی هستند که از جمله آن ها می توان به رشته های mba و مدیریت اجرایی اشاره کرد. رشته مدیریت اجرایی برای افرادی طراحی شده است که در زمینه مدیریت تجربه دارند. این افراد برای ارتقا توانایی خود و پیدا کردن مهارت ها و ایده های جدید مدیریت، در دوره های این رشته شرکت می کنند. به این ترتیب برای شرکت در این دوره ها باید سابقه مدیریتی داشته باشند. اما رشته mba برای افرادی که سابقه کاری ندارند و می خواهند مهارت خود را در زمینه مدیریت افزایش دهند، طراحی شده است. در اصل این دوره مربوط به تئوری های مدیریت می شود. به این ترتیب مدیریت اجرایی سطح بالاتری از mba می باشد. برای شناخت بیش تر فرق mba با مدیریت اجرایی ابتدا باید بدانید مدیریت اجرایی mba چیست؟
پاسخ سوال مدیریت اجرایی mba چیست؟
مدیریت اجرایی mba چیست؟ یکی از سوالات مهمی است که پاسخ به آن می تواند به فرد در پیشرفت کسب و کارش کمک کند. یکی از گرایش های رشته مدیریت، مدیریت اجرایی می باشد. در این گرایش از مدیریت، به مدیران آموزش های لازم داده می شود و نیروهای کارآمد و با دانش به روز تربیت می شوند. این نیروها می توانند در سازمان های مختلف اقتصادی، اجتماعی، خدماتی و یا تولیدی مشغول به کار شوند و در کسب و کار خود موفق باشند. مدیران اجرایی با مهارت های بالقوه ای که دارند، می توانند باعث پیشرفت و ارتقا واحدهای خدماتی و تولیدی شوند. این افراد برنامه ریزی و مدیریت فوق العاده ای خواهند داشت. دانش آموختگان مدیریت اجرایی با دانشی که کسب کرده اند، می توانند درآمدزایی خوبی داشته باشند و به پیشرفت اقتصادی کشور کمک کنند.
فارغ التحصیل های دانشگاهی این رشته می توانند در پست های کلان مانند سرپرست واحدهای تولیدی، مدیر تاسیسات نفتی مثل پالایشگاه ها و برنامه ریز طرح های کلان اقتصادی در کشور فعالیت داشته باشند. سرفصل هایی که در دوره مدیریت اجرایی ارائه می شود شامل فرق mba با مدیریت اجرایی، آموزش مدیریت اجرایی، بازار کار مدیریت اجرایی و … می باشد.
بررسی فرق mba با مدیریت اجرایی
بعد از این که ب پاسخ سوال های mba چیست؟ و مدیریت اجرایی mba چیست؟ را دانستید، باید با فرق mba با مدیریت اجرایی را نیز آشنا شوید. همانطور که گفته شد، رشته مدیریت گرایش های مختلفی دارد و این گرایش ها با یکدیگر متفاوت هستند. در ادامه می خواهیم فرق دو گرایش مدیریت یعنی mba با مدیریت اجرایی را بررسی کنیم. برای وارد شدن در دوره های مدیریت اجرایی باید تجربه مدیریت و یا نظارت در حدود ۵ یا ۶ سال را داشته باشید. علاوه بر این باید مدرک زبان معتبر مانند آیلتس و یا تافل ارائه دهید. اما در دوره mba معمولا نیازی به سابقه کار مدیریت نخواهید داشت و در صورت نیاز نیز دو یا سه سال سابقه کاری کفایت می کند. در این دوره نیز به مدرک زبان معتبر مانند آیلتس، تافل و یا GMAT نیاز خواهید داشت. مخاطب دوره های رشته مدیریت اجرایی، افراد با تجربه و حرفه ای و همچنین کسانی که دارای کسب و کاری هستند، می باشند.
از طرف دیگر این افراد باید دارای محدوده سنی تقریبا ۴۰ سال باشند. اما mba محدوده سنی ندارد و هرکسی می تواند در آن شرکت کند. هزینه هر دو دوره با در نظر گرفتن امکانات و مدرسان و مدت زمان موسسه مورد نظر، تقریبا زیاد می باشد. باید توجه داشته باشید که هزینه دوره های مدیریت اجرایی از mba بیش تر است. فرق mba با مدیریت اجرایی همچنین در برنامه درسی این دوره ها می باشد. درس های مدیریت اجرایی، عمومی تر هستند مانند مطالعه در زمینه کارآفرینی، مالی، مدیریت استراتژیک و … . اما برنامه درس های تدریس شده در دوره های mba شامل اقتصاد، حسابداری، بازاریابی، عملیات تجاری و … می باشد.
معرفی ارشد مدیریت اجرایی
رشته ارشد مدیریت اجرایی معمولا برای پرورش مدیران جهت کار در سازمان ها و ادارت مختلف، همچنین کامل کردن کادر مدیریتی طراحی شده است. یکی از مهم ترین اهداف ارشد مدیریت اجرایی تربیت دبیرانی که با علم مدیریت روز آشنا هستند و می توانند تجارب و دانش خود را در مراکز اقتصادی و صنعتی ارائه دهند، می باشد. این افراد می توانند وظایف خود را در زمینه های مختلف مانند برنامه ریزی، سازماندهی، کنترل و هماهنگ کردن امور، رهبری و مدیریت و … به بهترین شکل ممکن انجام دهند. دانشجویانی که در این رشته تحصیل می کنند باید واحدهایی مانند مدیریت مالی، مدیریت تحول، تحلیل رفتاری، مدیریت منابع انسانی، ارتباطات بازاریابی، مدیریت تولید و … را بگذرانند. معمولا کسانی که قصد مهاجرت دارند ارشد مدیریت اجرایی می خوانند. زیرا به کمک این رشته می توانند در مقطع دکترا دانشگاه های خارج از کشور پذیرش بگیرند. همچنین با این مدرک می توانند در کشورهای دیگر کار پیدا کنند و با ویزای کاری مهاجرت نمایند.
مدیریت اجرایی در مقطع کارشناسی ارشد به گرایش های مختلفی تقسیم می شود. از جمله این گرایش ها می توان به گرایش مالی و حسابداری، گرایش مدیریت فرآیندها، گرایش مدیریت استراتژیک، گرایش بازاریابی، گرایش منابع انسانی و … اشاره کرد. شما می توانید با در نظر گرفتن نیاز و علاقه خود یکی از این گرایش ها را انتخاب نمایید.
بررسی فوق لیسانس مدیریت اجرایی بدون کنکور
آیا کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی بدون کنکور پذیرش دارد؟ رشته های مدیریتی مانند mba و … در مقطع کارشناسی جز رشته های پرطرفدار هستند و معمولا افراد زیادی تمایل به انتخاب این رشته ها دارند. اگر دوست دارید که تحصیلات خود را در این رشته ها ادامه دهید، برخی دانشگاه ها در مقطع کارشناسی mba بدون کنکور نیز پذیرش می کنند. بنابراین می توانید بدون این که در کنکور شرکت کنید در رشته های مدیریتی پذیرش بگیرید. اما در کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی بدون کنکور، تنها افرادی که جز استعدادهای درخشان هستند، می توانند ادامه تحصیل دهند.
این مطلب ادامه دارد…