تحصیل در گرایش بازاریابی mba به معنای مطالعه و کشف خواسته های مردم است. فردی که مدرک مدیریت کسب و کار گرایش بازاریابی را کسب می کند با داشتن این دانش، محصولات و خدمات را برای فروش به جمعیت هدف ترویج می کند. مدیریت بازاریابی حوزه ای از کسب و کار است که به کاربرد عملی تمامی تکنیک ها در بازاریابی و همچنین به موضوع مدیریت منابع بازاریابی شرکت ها می پردازد. از طریق گرایش بازاریابی mba، دانشجویان از سراسر جهان این فرصت را دارند که مهارت های عملی و نظری در مورد بازاریابی مدرن را به عنوان یک حرفه بیاموزند. این مدرک جنبه های مختلف بازاریابی از جمله برنامه ریزی و مدیریت تمام فعالیت ها را بررسی می کند. گرایش بازاریابی mba دانشجویان را برای تبدیل شدن به مدیران بازاریابی با کلاس بالا آماده می کند. هدف مدیریت کسب و کار گرایش بازاریابی ارائه فرصتی برای دانشجویان برای شکل دادن به آینده شغلی خود به عنوان مدیران بازاریابی و برند، محققان بازار و مدیران در سازمان های بزرگ و بین المللی است.
رشته بازاریابی چیست؟
بازاریابی یک اصطلاح کلی برای هر چیزی است که به ایجاد یک محصول یا خدمات و نام تجاری آن می پردازد به این امید که مردم را به خرید یا تعامل با آن وادار کند. مطالعات در رشته بازاریابی بسته به برنامه می تواند بسیار متفاوت باشد. مدیریت کسب و کار گرایش بازاریابی مواردی مانند تبلیغات و ارتقاء، ارتباطات بازاریابی، روابط عمومی، تحقیقات بازار، رفتار مصرف کننده، استراتژی بازاریابی، مدیریت و فروش را شامل می شود.
آیا تحصیل در گرایش بازاریابی mba برای من مناسب است؟
اگر نمی دانید که رشته بازاریابی گرایش Mba برای شما مناسب است یا خیر اینجا چندین سوال کلیدی وجود دارد که باید از خود بپرسید:
- آیا من به فروش علاقه مند هستم؟ آیا دوست دارم بهترین راه برای نمایش و فروش یک محصول به مصرف کنندگان از هر نوعی را بیابم؟
- آیا دوست دارم با دیگران ارتباط برقرار کنم و کار کنم؟
- آیا می توانم انتقادات و نظرات همکاران، اساتید و متخصصان را به خوبی مدیریت کنم؟
- آیا به دنبال کارآموزی و کسب تجربه کاری ارزشمند در دوران دانشجویی هستم؟
- آیا من به اندازه کافی دارای یک تفکر خلاق هستم؟
با مدرک بازاریابی چه کاری می توانم انجام دهم؟
رشته مدیریت کسب و کار گرایش بازاریابی ظرفیت بالایی برای درآمدزایی دارد. علاوه بر ظرفیت بالای درآمدزایی فرصت های شغلی بسیاری برای فارغ التحصیلان آن وجود دارد. این فرصت ها موجب شده گرایش بازاریابی mba به یک رشته پرطرفدار تبدیل شود. مهم ترین مبحثی که افراد در گرایش بازاریابی مدیریت کسب و کار یاد می گیرند در زمینه هایی مانند استراتژی بازاریابی، روانشناسی بازاریابی و تجزیه و تحلیل داده ها است. فردی که از این رشته فارغ التحصیل می شود مسئولیت مدیر فروش یک سازمان را برعهده می گیرد. این فرد چالش هایی را که در زمینه فروش وجود دارد بررسی می کند سپس با توجه به تجربه و خلاقیت هایی که دارد راهکارهایی را برای رفع این چالش ها ارائه می دهد. این راهکارها موجب بالا رفتن سطح عملکرد واحد فروش سازمان می شوند.
نکته مهم در مورد مدرک بازاریابی این است که می تواند شما را برای ورود به هر تعداد حوزه مرتبط با ایجاد و تبلیغ یک محصول آماده کند. مدیریت کسب و کار گرایش بازاریابی اصول اولیه بازاریابی را به شما آموزش می دهد. صرف نظر از اینکه در چه صنعتی هستید می توانید از آنها استفاده کنید. برخی از افرادی که در مقطع لیسانس رشته مدیریت کسب و کار را مطالعه کرده اند تصمیم می گیرند با رفتن به مقطع کارشناسی ارشد، مطالعات خود را شخصی سازی کنند. به عنوان مثال، گرایش بازاریابی Mba یکی از گرایش هایی است که همواره مورد توجه بوده است.
مسیرهای شغلی در زمینه بازاریابی
بازاریابی فرآیندی است که با معرفی یک محصول یا خدمات شروع می شود و با تحویل آن به دست مصرف کنندگان خاتمه می یابد. با مطالعه این فرآیند، کارشناس ارشد بازاریابی مدیریت کسب و کار یاد می گیرد که چگونه بخش های بازار را شناسایی کند، تقاضا را تخمین بزند و قیمت ها را تعیین کند. mba بازاریابی شامل تحقیقات بازار، تبلیغات، روابط عمومی بالا و فروش می شود. دانشجویانی که دارای مدرک گرایش بازاریابی mba هستند، می توانند مشاغل مختلفی را دنبال کنند. تحصیل در رشته بازاریابیmba فرصت های شغلی هیجان انگیز زیادی را در زمینه هایی مانند روابط عمومی، مشاوره و فروش برای شما بوجود می آورد. در واقع، به دلیل طیف وسیعی از مهارت هایی که به عنوان یک کارشناس بازاریابی ایجاد خواهید کرد، می توانید تقریباً به هر صنعتی ارزش بیافزایید. این کار موقعیت بسیار خوبی برای یافتن شغلی مناسب برای شما ایجاد خواهد کرد.
برخی از مشاغل مربوط به فارغ التحصیلان گرایش بازاریابی mba عبارتند از:
مدیر بازاریابی:
مدیر بازاریابی فردی است که بازاریابی محصولات شرکت یا سازمان را مدیریت می کند. مدیران بازرگانی معمولاً مسئول یک یا چند محصول بوده و خلاقیت و پرتلاش بودن از ویژگی های بارز آنها است. مدیر بازاریابی باید بتواند استراتژی های خلاقانه را برای بازاریابی محصولات داشته باشد.
مدیر تبلیغات:
مدیر تبلیغات معمولاً مسئول معرفی محصول در بخش تبلیغات است. برای فعالیت در بخش مدیر تبلیغات باید بتوانید درک خوبی از بازار داشته باشید. همچنین باید بدانید که کدام استراتژی تبلیغاتی تأثیر زیادی را بر فروش داشته و انتخاب های هوشمندانه ای برای موفقیت سازمان انجام دهید.
مأمور روابط اجتماعی: مامور روابط اجتماعی حفظ روابط با مشتریان را در نظر می گیرد. او می داند مشتریان چه می خواهند و جذب آن ها چگونه خواهد بود. این افراد به عنوان یک واسطه بین مشتری و تیم توسعه محصول قرار می گیرد.
مدیر بخش یا شرکت
مدیر بخش یا شرکت مسئولیت انجام وظایف کسب و کار را برعهده دارد. همچنین مدیر بخش با طرح ریزی استراتژیک از منابع شرکت به صورت مفید و مؤثر استفاده می کند.
همچنین دیگر عناوین شغلی mba بازاریابی عبارتند از:
- تحلیلگر رسانه های دیجیتال
- مدیر دیجیتال مارکتینگ
- مدیر توسعه کسب و کار
- استراتژیست رسانه
- مدیر برند
- مدیر تبلیغات
- محقق و تحلیلگر بازار
- مدیر ارتباط با مشتری
- و …
این مطلب ادامه دارد…