دنیای اقتصاد دنیایی پیشرفته است که برای موفقیت در آن کاربران نیازمند دانش اقتصاد و مدیریت می باشند. شکل گیری رشته مدیریت کسب و کار یکی از الزامات موجود در این دنیای عظیم و پر رقابت می باشد. امروزه مراکز معتبری در دنیا وجود دارند که به صورت کاملا اختصاصی به آموزش روش های کاربردی مدیریت کسب و کار به دانشجویان می پردازند. اهمیت دانش مدیریت کسب و کار در دنیای امروز سبب شده است تا بسیاری از افراد خود را نیازمند این سطح از دانش بدانند.
در سال های گذشته تعداد زیادی از مهندسی پس از اتمام تحصیلات، رشته MBA را برای تکمیل پروسه تحصیلی خود انتخاب می نمایند. حال در این بین ما قصد داریم تا به صورت اجمالی به بررسی برخی از مزایا و معایب رشته MBA در بازار کار بپردازیم. شناخت مزایا و معایب رشته MBA می تواند به شما کمک نماید تا در انتخاب این رشته با آگاهی بیشتری اقدام نمایید.
بررسی برخی از مزایای مدرک MBA
مدیریت به معنای نظارت دقیق و اصولی بر روند اجرای کارها می باشد. در واقع مدیران از منابع مختلف به منظور سازماندهی و کسب نتایج قابل اتکا استفاده می نمایند. مدیریت کسب و کار یکی از شاخه های مدیریت می باشد که امروزه برای هدایت کسب و کارهای مختلف به امری الزامی بدل شده است. مدیران کسب و کار افرادی آگاه به شرایط و قادر به نیازسنجی اصولی می باشند. آنها از منابع در بهترین مکان و شایسته ترین شرایط استفاده می نمایند. برنامه ریزی، سازماندهی، بکارگیری نیروی انسانی، مدیریت منابع و افزایش بهره وری تنها برخی از وظایف محوله برای مدیران کسب و کار می باشد. البته شناخت مزایا و معایب رشته MBA نیز مانند هر رشته تحصیلی دیگری می تواند در افزایش علاقه به این رشته موثر باشد. در ادامه به بررسی برخی از مزایای مدرک MBA در موقعیت شغلی مدیران کسب و کار خواهیم پرداخت.
افزایش بازدهی کار و در نتیجه بهبود حس رضایتمندی از خود
بررسی ها نشان می دهد که مدیرانی که دارای مدرک تحصیلی MBA می باشند نسبت به سایر مدیران اجرایی از حس رضایتمندی بیشتری برخوردار هستند. در واقع تسلط این مدیران نسبت به امر بازاریابی، موقعیت سنجی و همچنین کنترل درست منابع مالی سبب می شود تا آنها از اعتماد به نفس بالایی در فرایند مدیریتی خود برخوردار باشند. مدیرانی که در رشته مدیریت کسب و کار تحصیل نموده اند از احساس موفقیت بیشتری در زندگی اجتماعی، شغلی و خانوادگی خود برخوردار می باشند.
افزایش اعتبار با تحصیل در رشته مدیریت کسب و کار
انسان ها همواره در تلاش می باشند تا با افزایش دانش، ثروت و یا حتی زیبایی سبب افزایش اعتبار عمومی خود شوند. در فرایند مدیریت نیز تحصیل در رشته های کاربردی مانند مدیریت کسب و کار می تواند تا حد زیادی سبب افزایش اعتبار مدیران شود. معمولا افرادی که در زمینه مدیریت کسب و کار تحصیل نموده اند از اعتبار بیشتری در فرایند کار برخوردار می باشند. اختصاص پروژه های حساس به این افراد در کسب و کارهای مختلف خود گویای این مطلب مهم می باشد. البته با توجه به خوداتکایی مدیران کسب و کار غالبا این افراد نیز برای افزایش اعتبار خود از قدرت ریسک پذیری بالاتری برخوردار می باشند.
تفکر استراتژیک در موقعیت های حساس برای موفقیت در مدیریت کسب و کار
گاهی حضور در شرایط دشوار سبب می شود تا افراد دچار تزلزل احساسی شوند. کنترل افکار و احساسات در موقعیت های این چنینی نیاز به کسب مهارت های خاص دارد. MBA یکی از حیطه های مدیریت می باشد که در آن به صورت کاملا دقیق کنترل عواطف و تصمیم گیری عقلانی آموزش داده می شود. در نتیجه کسانی که در رشته مدیریت کسب و کار تحصیل نموده اند قدرت ریسک پذیری بالاتر و در نهایت تفکر استراتژیک قوی تر برخوردار می باشند.
شبکه سازی قدرتمند
یکی دیگر از مزایای مدرک MBA برای مدیران این است که این افراد در این رشته نحوه برقراری ارتباطی مستمر با همکاران و کارفرمایان خود را آموخته اند. در نتیجه مدیران کسب و کار به راحتی می توانند از این مهارت خود برای سازماندهی منابع انسانی و ایجاد شبکه ارتباطی قوی بین همکاران و کارفرمایان استفاده نمایند.
افزایش میزان درآمد مالی با مدرک MBA
تحصیل در رشته MBA برای مدیران مزایای فراوانی را ایجاد می نماید. یکی از مزایای مدرک MBA برای مدیران افزایش میزان درآمد آنها می باشد. بررسی ها نشان می دهد که مدیرانی که در رشته مدیریت کسب و کار تحصیل نموده اند نسبت به سایر مدیران و کارمندان بالغ بر ۵۰ درصد بیشتر حقوق دریافت می نمایند. همچنین کسب تجربه در زمینه کاری نیز سبب می شود تا میزان حقوق دریافتی این افراد در دراز مدت همچنان افزایش یابد. البته اعتبار سنجی محل دریافت مدرک تحصیلی MBA نیز بر میزان درآمد این مدیران موثر می باشد و دریافت مدرک از موسسات معتبر جهانی می تواند در افزایش میزان درآمد آنها نقش موثری داشته باشد.
افزایش امید برای کارآفرینی
یکی دیگر از مزایای مدرک MBA افزایش امید و اعتماد آنها به خود می باشد. این امر سبب می شود تا کسانی که در رشته MBA تحصیل می نمایند نسبت به کارآفرینی نگاه مثبتی داشته باشند. در نتیجه اغلب افرادی که دارای مدرک مدیریت کسب و کار هستند تمایل بیشتری در راه اندازی کسب و کاری جدید دارند. البته این افراد آنچنان از سطح مهارتی بالایی برخوردار هستند که به راحتی نیز قادر می باشند انواع کسب و کارها را مدیریت نمایند. در نتیجه این مدیران افرادی لایق و مفید در کسب و کارهای اقتصادی می باشند.
بررسی برخی از معایب رشته MBA
شناخت مزایا و معایب رشته MBA به ما کمک می نماید تا محدودیت های این رشته را در کنار مزایای آن درک نماییم. شناخت معایب نیز به اندازه حسنات یک رشته اهمیت دارد و در کسب خودآگاهی کمک شایانی می نماید. در این مقاله در تلاش هستیم تا به صورت کاملا اصولی به بررسی مزایا و معایب رشته MBA بپردازیم.
پر هزینه بودن تحصیل در رشته مدیریت کسب و کار
گاهی هزینه های تحصیلی بالا در یک رشته دانشگاهی می تواند برای ورود افراد به این رشته ها محدودیت هایی را ایجاد نماید. رشته مدیریت کسب و کار نیز یکی از رشته های دانشگاهی می باشد که برای ورود به آن نیاز به صرف هزینه های بالایی می باشد. از دیگر معایب رشته MBA می توان به طولانی بودن طی دوره MBA اشاره نمود. در این دوره زمانی دانشجویان باید به طور مداوم در حال فراگیری مطالب کاربردی در زمینه مدیریت کسب و کار باشند. این امر خود می تواند فشار روانی سنگینی را به این دانشجویان در این بازه زمانی وارد نماید. همچنین هزینه تامین منابع از دیگر محدودیت های الزامی در زمان تحصیل در دوره MBA می باشد.
این مطلب ادامه دارد … .