• مدیریت هزینه در کسب و کار، فرآیندی است که در آن بودجه بدست آمده در کسب و کار با برنامه ریزی کنترل می شود. به عبارت دیگر یک نوع حسابداری است، که به کمک آن هزینه ها را پیش بینی و خرج و مخارج را کنترل می کنند. مدیریت هزینه، برای بسیاری از کسب و کارها و پروژه ها کاربرد دارد و انجام آن ضروری می باشد. به طور کلی در مدیریت هزینه، اطلاعات مربوط به درآمد و مخارج را شناسایی و طبقه بندی می کنند. به این ترتیب محدوده مطلوب مخارج را پیدا خواهند کرد.

    مزایای مدیریت هزینه در کسب و کار

    شرکت های زیادی از برنامه های مدیریت هزینه در کسب و کار استفاده می کنند، به این ترتیب تمام هزینه های مورد انتظار محاسبه می شود. علاوه بر این در طول انجام کار نیز، تمام هزینه ها ثبت خواهند شد. به این صورت مطمئن خواهید شد که خرج و مخارج در راستای برنامه ریزی انجام شده، پیش خواهد رفت. بعد از اتمام زمان تعیین شده در برنامه ریزی، هزینه هایی که پیش بینی شده بود را با هزینه های خرج شده واقعی مقایسه و تجزیه و تحلیل می کنند. این عمل به مدیریت هزینه ها در برنامه ریزی های بعدی کمک می کند. به این ترتیب می توانید در طول سال پس انداز خوبی در کسب و کار خود داشته باشید و پروژه شما سودآور خواهد شد.

    عواملی که بر مدیریت هزینه ها در کسب و کار موثر هستند

    مدیریت هزینه در کسب و کار از هدر رفتن درآمد و ایجاد خرج های اضافی جلوگیری می کند و حتی مخارج را هم کاهش خواهد داد. به این ترتیب می توانید بازه سرمایه گذاری را افزایش دهید و سود خوبی به دست آورید. امروزه قدرت خرید مردم کاهش پیدا کرده است و شرایط اقتصادی نامطلوب آن ها باعث شده که خریدها کم تر شود. بنابراین سطح درآمد کسب و کار نیز کاهش پیدا خواهد کرد و در نتیجه سود بدست آمده نیز کم می شود. اگر برای جبران کاهش فروش بخواهید قیمت کالاها را افزایش دهید، مشتریان شما کم می شوند و در نتیجه سطح فروش شما کاهش چشمگیرتری خواهد داشت. به این ترتیب با توجه به کم شدن سطح فروش، برای جلوگیری از ضرر و حتی بازگشت سوددهی گذشته، مدیریت هزینه ها ضروری خواهد بود.

    ابزارهای مدیریت هزینه

    تکنیک های مدیریت هزینه در کسب و کار

    مهم ترین بخش مدیریت هزینه در کسب و کار، یادگیری تکنیک های آن می باشد. به برخی از تکنیک های مدیریت هزینه در زیر اشاره شده است. یکی از این تکنیک ها، سرمایه گذاری در تکنولوژی می باشد. این تکنیک باعث ساده سازی فرآیند کسب و کار خواهد شد و بازدهی را افزایش می دهد. تکنیک بعدی مدیریت زمان است. زمان یکی از فاکتورهای مهم برای افرادی است که کسب و کار دارند. این فاکتور بر روی کارایی و سوددهی بسیار تاثیر گذار می باشد. یکی دیگر از تکنیک های مدیریت هزینه ها در کسب و کار، مدیریت موجودی  می باشد. به این صورت که ابتدا باید موجودی انبارتان را کنترل کنید و با توجه آن و نیازهایی که دارید مجدد خرید نمایید. به این ترتیب از ذخیر کردن اجناس بیش از حد نیاز جلوگیری خواهد شد.

    تکنیک بعدی که در مدیریت هزینه ها در کسب و کار موثر است، آشنای با مفهوم به روز شده بازار می باشد. آشنایی با روند به روز شدن بازار اهمیت بسیار زیادی دارد، بنابراین باید اطلاعات کاملی از قوانین جدید در بازار و قراردادها و همچنین تغییراتی که در قیمت گذاری ها رخ می دهد، داشته باشید. کنترل کردن تعداد کارمندان و کارکنان یکی دیگر از تکنیک های دیگر مدیریت هزینه ها است. همانطور که می دانید کارکنان دارایی و ستون های شرکت شما هستند، اما باید در نظر داشته باشید که وجود آن ها برای شما هزینه هایی را در پی خواهد داشت. تکنیک بعدی پیدا کردن نقاط سود ده و زیان ده می باشد. به این ترتیب می توانید بر روی بخش هایی که سوددهی بیش تری دارد تمرکز کنید و برای رفع بخش های زیان ده نیز راه حلی در نظر بگیرید.

    جزوه مدیریت هزینه در کسب و کار

    شفاف سازی جریان های مالی

    هنگامی که شما می خواهید هزینه های خود را مدیریت کنید، در قدم اول باید منابعی که در آمد شما از آن ها تامین می شود و همچنین هزینه های جاری خود را مشخص نمایید. حتما باید تمام خرج و مخارج در کسب و کارتان را به صورت شفاف تعیین کنید. زیرا باید اول تمام هزینه ها را بدانید و با توجه به آن ها برنامه ریزی کنید.  بهترین شیوه مدیریت هزینه در کسب و کار، مشخص کردن هزینه ها به صورت نموداری است. یعنی تمام هزینه های مورد نظر خود را به صورت نمودار مشخص می کنید. به این ترتیب می توانید به راحتی موارد مختلف را بدون صرف زمان اضافه با هم مقایسه و یا تجزیه و تحلیل نمایید. در هنگام رسم نمودار باید دقت داشته باشید که تمام هزینه های کسب و کار خودتان را در گروه های مرتبط و مناسب قرار دهید. به طور مثال باید تمام هزینه های مربوط به تبلیغات در یک گروه قرار بگیرند.

    استفاده از افراد خبره برای مدیریت هزینه در کسب و کارها

    برخی از افراد فکر می کنند که برای مدیریت هزینه در کسب و کارها باید تعدیل نیرو انجام دهند. اما این موضوع برای مدت زمان کوتاهی جواب می دهد ولی در بلند مدت باعث از بین رفتن سرمایه های انسانی خواهد شد. باید در نظر داشته باشید که به جای تعدیل نیرو باید کارکنان خود را به افراد متخصص در زمینه های کاری خود تبدیل کنید. به این ترتیب فرآیند تولید و فروش در شرکت شما بهبود پیدا می کند و کسب و کارتان به سوددهی خواهد رسید. از طرف دیگر کاهش حقوق کارکنان و یا عدم پرداخت به موقع آن نیز باعث می شود شما نیروهای متخصص خود را از دست بدهید. حتی ممکن است به جای آن ها از افراد نادرست و غیر متخصص استفاده نمایید. به این ترتیب بازدهی شما در کار کاهش پیدا می کند و سوددهی شما به مراتب کم تر خواهد شد.

    این مطلب ادامه دارد…

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۲ رای