تفاوت ویزیتور و کارشناس فروش چیست؟ این سوال از جمله پرسش های متداولی به حساب می آید که افراد طی بازه های زمانی مختلف آن را از ما پرسیده اند. به صورت کلی، در دنیای بازاریابی و فروش عناوین زیادی مطرح می شود. هر کدام از این عناوین، یک سری ویژگی های خاص را نیز در خود جای داده اند. بر خلاف عقیده اکثر مردم که فکر می کنند میان ویزیتور و کارشناس فروش هیچ تفاوتی وجود ندارد؛ این دو حوزه شغلی کاملا جدا از یکدیگر فعالیت می نمایند.
به خاطر داشته باشید که تفاوت بازاریابی و کارشناس فروش را می توان از دیدگاه ها و نقاط مختلفی مورد بررسی قرار داد. از وظایف آنها گرفته تا حقوق کسب شده توسط این دو گروه، تفاوت های زیادی میان یک ویزیتور و یک کارشناس فروش وجود دارد. البته که برای آشنایی بهتر با این تفاوت ها، بهتر است خدماتشان را کمی دقیق تر مورد بررسی قرار دهید. امروز ما قصد داریم تا چیستی این دو حوزه کاری و مهم ترین تفاوت هایشان را زیر ذره بین بگذاریم. پس برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد وظایف ویزیتور یا کارشناس فروش با ما همراه شوید.
معرفی خدمات ویزیتور
اولین مسئله ای که برای بررسی تفاوت ویزیتور و کارشناس فروش باید آن را مد نظر خود قرار دهیم به خدمات ارائه شده توسط یک ویزیتور اشاره دارد. ویزیتور یکی از عباراتی است که در دنیای فروش مویرگی مورد استفاده قرار می گیرد. ویزیت در زبان انگلیسی به معنای بازدید است. ویزیتور به فردی اطلاق می شود که به صورت فیزیکی در یک کسب و کار حضور پیدا کرده و از تکنیک های بازاریابی مختلفی برای ارائه خدمات یا کالا های مختلف استفاده می نماید. تعامل صحیح با مشتریان، صحبت کردن با آنها و متقاعد کردن آنها برای خرید یک کالای خاص از جمله مهم ترین وظایف یک ویزیتور به حساب می آیند.
پس ویزیتور ها افرادی هستند که از طریق مراجعه حضوری به پایانه های فروش و کسب و کار های مختلف، مخاطبان را برای خرید یا استفاده از کالا های یک برند ترغیب می نمایند. به خاطر داشته باشید که یک ویزیتور همواره روی کیفیت نهایی خدماتش حساسیت زیادی نشان می دهد. این افراد علاوه بر داشتن نفوذ در یک بازار خاص، می توانند رقبای خود را نیز به راحتی زمین بزنند. البته که یک ویزیتور فقط به صورت حضوری فعالیت کرده و نمی تواند غیر حضوری تاثیر گذاری زیادی داشته باشد.
معرفی خدمات یک کارشناس فروش
دیگر حوزه کاری که قبل از پرداختن به تفاوت ویزیتور و کارشناس فروش باید آن را مد نظر خود قرار دهیم، به فروش اشاره دارد. یک کارشناس فروش دقیقا چه وظیفه ای را بر عهده می گیرد؟ مشتریان می توانند از روش های مختلفی با کسب و کار یا مجموعه شما آشنا شوند. کارشناسان فروش یکی از همین کانال های ارتباط مشتری و جذب نظر آنها به حساب می آیند. کارشناس فروش به شخصی گفته می شود که پس از ارتباط مشتری، کالا های مختلفی را به او معرفی نموده و نسبت به ترغیب فرد برای خرید اقدام می نماید.
جالب است بدانید که وظایف ویزیتور و یک کارشناس فروش، تفاوت های زیادی با یکدیگر دارد. عملا این دو حوزه کاری متضاد یکدیگر عمل می کنند. کارشناسان فروش تحت هیچ شرایطی نمی توانند به سراغ مشتریان بروند و نسبت به ترغیب آنها برای خرید اقدام نمایند. آنها همواره باید به جدید ترین روش های فروش تسلط داشته باشند و از آنها برای تشویق مشتریان جدید تر اقدام نمایند. به خاطر داشته باشید که کارشناسان فروش لزوما نباید به صورت حضوری فعالیت داشته باشند! برخی از افراد فعال در این زمینه خدماتشان را به صورت اینترنتی، دیجیتالی، پیامکی و تلفنی هم ارائه می کنند.
تفاوت ویزیتور و کارشناس فروش از نظر درآمد
حال که همه مباحث مقدماتی را پشت سر گذاشتیم، بیایید به تفاوت ویزیتور و کارشناس فروش بپردازیم. همانطور که گفته شد، تفاوت بازاریاب و کارشناس فروش را می توان از دیدگاه های مختلفی مورد بررسی قرار داد. اولین دیدگاه به درآمد اشاره دارد. کارشناسان فروش همواره باید تکنیک های خاصی همچون فروش اینترنتی، تلفنی، مویرگی و میدانی را مورد استفاده قرار دهند. در نتیجه، درآمد آنها معمولا تحت تاثیر حداقل پورسانت شرکت و حداقل حقوق به ازای ساعت کار می باشد.
این در حالی است که در اکثر مواقع، حقوق ویزیتوری بالا تر از سایر حوزه های فروش می باشد. ویزیتور ها با جذب مشتریان جدید، می توانند سرمایه های کلانی را به همراه بیاورند. در نتیجه، شرکت ها به این افراد اهمیت زیادی داده و معمولا دستمزد های زیادی را نیز برای آنها در نظر می گیرند. پس اگر هنگام انتخاب یک حوزه کاری جدید درآمد و حقوق برای شما اهمیت زیادی دارد، فعالیت در دنیای ویزیتوری می تواند نتایج مطلوبی را برایتان به همراه داشته باشد. لازم به ذکر است که برخی از کارشناسان فروش فعال در دنیای اینترنت هم با استفاده از تکنیک های نوین برای جذب مشتری، می توانند به درآمد های کلانی دسترسی داشته باشند.
تفاوت ویزیتور و کارشناس فروش از نظر حوزه کاری
دومین نقطه ای که برای بررسی تفاوت ویزیتور و کارشناس فروش می توان به آن توجه کرد، حوزه کاری است. همانطور که در قسمت های قبل تر هم به این مسئله مهم و کلیدی اشاره کردیم، ویزیتور ها باید به سراغ مشتری بروند و نظر آنها را در مورد یک کالای خاص جذب کنند. پس ویزیتور ها باید در ابتدا مشتریان بالقوه را شناسایی و آنها را به یک مشتری بالفعل تبدیل نمایند. مسلما این پروسه نه تنها چالش برانگیز است، بلکه از نظر ذهنی و فیزیکی هم خسته کننده می شود. در نتیجه، کارشناسان و بازاریاب های فعال در این زمینه همواره باید تسلط زیادی روی ذهن خود داشته باشند.
این در حالی است که یک کارشناس فروش هیچگاه به سراغ مشتری نمی رود! مشتریانی که به کمک یا پشتیبانی قبل از اقدام برای خرید یک کالای خاص نیاز دارند، به سراغ این افراد رفته و از توضیحاتشان استفاده می کنند. کارشناسان فروش می توانند نظر مشتریان در مورد یک کالای خاص را تا حد قابل توجهی تغییر دهند. اگر یک کارشناس فروش کارش را به درستی انجام دهد، می تواند در هر ساعت چندین مشتری جدید را برای یک کسب و کار، جذب کند. به خاطر داشته باشید که اهمیت هیچکدام از این دو شاخه کاری، بیشتر از دیگری نمی باشد! این دو حوزه مکمل یکدیگر بوده و هر دو به صورت مستقیم کسب و کار را تحت تاثیر قرار می دهند.
این مطلب ادامه دارد…